Belföld

Elmegyógyítóba vitték az Oktogon téri bankrablót

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították azt a férfit, akit – egyebek mellett – az Oktogon téri bankrablással gyanúsít a rendőrség. P. Balázst csütörtökön helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, a kényszerintézkedést hajtják végre ott –  tájékoztatta a 24.hu-t Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Úgy tudni, a férfi már a bíróságon is furcsán viselkedett, integetett az újságíróknak, mosolygott és „pózolt”, mutatta a vele lévő nyomozóknak, hogy éppen őt veszik a kamerák.

A döntés egyébként jogerős, nem fellebbezett senki, vagyis a férfi harminc napig biztosan rács mögött lesz.

Budapest, 2016. március 31. Az „Oktogon téri” bankrablóként elhíresült férfi várakozik tárgyalására a Fõvárosi Fõügyészség Fõ utcai épületének folyosóján 2016. március 31-én. A bíróság a 43 éves gyanúsított elõzetes letartóztatásáról fog dönteni, aki február 24-én az Oktogon téren, február 18-án a V. kerületi Széchényi téren és március 22-én Solymáron rabolt ki bankot. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Fotó: MTI

Ahogy arról kedden kora reggel beszámoltunk, az egyébként budapesti férfit hétfőn késő délelőtt kapták el az egyenruhások a XII. kerületben, a Krisztina körúton. A rendőrség tájékoztatásból kiderült, nem “csak” az Oktogonon történt támadással gyanúsítják. A nyomozók szerint február 18-án az V. kerületben, a Széchenyi téren rabolt, illetve március 22-én Solymáron volt egy sikertelen fegyveres akciója.

Az Oktogon téri bankfiókot február 24-én pakolta ki. Videó készült róla a helyszínen, illetve később, egy bolti kamera is rögzítette bevásárlás közben, ennek ellenére hetekbe telt, míg azonosították.

A 24.hu úgy tudja, a férfinak Nem volt munkája, ezért döntött úgy, hogy más úton szerez pénzt az oktogoni bankrabló. Információink szerint bár P. Balázs költött a pénzből, a több millió forintos zsákmány nagy része előkerült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik