Belföld

Begyógyszerezte magát a vádlott ítélethirdetés előtt

24.hu
24.hu

2016. 03. 30. 18:24

Gyaníthatóan öngyilkos akart lenni az emberöléssel vádolt miskolci nő, de időben észrevették kísérletét és mentőt hívtak rá.

Ítélethirdetés előtt, feltehetően öngyilkossági szándékkal gyógyszereket szedett be egy emberöléssel vádolt nő a Miskolci Törvényszék mosdójában szerdán. A nőt kórházba vitték – közölte a BorsodOnline. Az asszony az ítélethirdetés előtti szünetben gyógyszerezte be magát, a honlap szerint több tucat erős nyugtatót vett be. A férj riasztására a bíróság biztonsági szolgálata fedezte fel az esetet és hívta a mentőket.

A nőt egy 2011. szeptember 1-én történt gyilkossággal vádolták meg. Annak idején Miskolc belvárosában egy társasház lépcsőházában holtan találtak egy 86 éves asszonyt. A rendőrség napokon belül őrizetbe vette az emberölés gyanúsítottját,a házban működő szépségszalon masszőrnőjét, aki indulatból, egy reklámtábla kihelyezése miatt kitört heves vita közben követhette el tettét.

Elsőfok: felmentés

A Miskolci Törvényszék már 2014-ben tárgyalta az ügyet, akkor nem tudta kétséget kizáróan megállapítani a masszőr bűnösségét, ezért az elsőfokú ítéletben felmentették az emberölés vádja alól. Az ítélet indoklásában azt mondták, hogy a bizonyítékok nem egyértelműek, a logikai lánc hiányos.

A vádlott maga is végig tagadta a cselekmény elkövetését, de az ügyészség szerint a vádat alátámasztották a helyszíni szemléről, házkutatásról készült jegyzőkönyvek adatai, a lefoglalt bűnjelek, a különféle szakértői vélemények, továbbá a hazugságvizsgálat és a tanúk vallomásai. A védelem arra hivatkozott, hogy ezek egyike sem nyújtott bizonyítékot a vádlott ellen.

Másodfok: újratárgyalás

Az ügy ezután a Debreceni Ítélőtábla elé került, ami tavaly új eljárás lefolytatására kötelezte az elsőfokú bíróságot. A jogerős ítélet szerint az elsőfokú bíróság elmulasztotta indokolási kötelezettségét, amikor nem foglalt állást a sértett halálának időpontját illetően.

Az is hiba volt az ítélőtábla szerint, hogy az elsőfokú eljárásban nem hallgatták meg valamennyi szakértőt. Ez a tény már önmagában is felderítetlenséghez és megalapozatlansághoz vezetett. A táblabíróság szerint az elsőfokú bíróság iratellenes megállapításokat tett a helyszín biztosításáról.

A Miskolci Törvényszéknek ezért újra kellett tárgyalnia a masszőrnő ügyét. Az ítélethozatalt a szerdai eset miatt április 6-ra halasztotta a bíróság.

(MTI)

Segítségre van szüksége?

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.