Belföld

Padlásán gondozgatta cannabis ültetvényét a mezőszemerei angol

Az 52 éves brit férfinél 641 tő kendert találtak a rendőrök, valamint a kábítószer terjesztéséhez szükséges eszközöket.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 52 éves brit állampolgár ellen – számolt be a rendőrség honlapján.

A nyomozók 2015. szeptember 2-án – lakossági bejelentés alapján – egy mezőszemerei házban tartottak házkutatást. A rendőrök az épület átvizsgálásakor a padlástérben jelentős mennyiségű kábítószergyanús növényt találtak.

kender1

 

A ház tulajdonosa W. S. A., 52 éves angol állampolgár a nyomozóknak elmondta, hogy a 641 tő cannabis a saját tulajdona. A rendőrök az ültetvényt és az annak gondozásához szükséges automatizált rendszert lefoglalták. A növényeket az igazságügyi szakértő megvizsgálta és az elsődleges szakvéleménye szerint azok kábítószernek minősültek.

A helyszíni szemle során a nyomozók további nagy mennyiségű leszedett növényi levélzetet, valamint levél nélküli növényi szárakat, levágott tápkockás és cserepes növényi töveket foglaltak le. A házkutatás során a rendőrök szárított és adagolásra előkészített növényi anyagmaradványokat, nagy mennyiségű simító záras nylon tasakot, digitális mérleget, valamint nagyobb mennyiségű készpénzt is találtak.

kender2

A járőrök a férfit elfogták és előállították a megyei rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályára. A büntetőeljárás során a nyomozók további három olyan személyt hallgattak ki gyanúsítottként – kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – akik elmondták, hogy az 52 éves tettestől vásárolták a kábítószert.

A megyei rendőr-főkapitányság a W. S. A.-val szemben a büntetőeljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek megküldte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik