Belföld

Kitört kerekű busz: a BKV mossa kezeit

Amíg be nem bizonyosodik, hogy konstrukciós hiba okozta a Modulo-buszkerekek szerdai leesését, addig nem módosítják a terveket, az azonos típusú BKV-buszok májusi forgalomba állításáig folyamatosan tesztelik a modelleket, közölte a BKV Zrt. pénteken az MTI megkeresésére.

A közleményben kiemelték, hogy a szerdai balesetet okozó, Modulo típusú autóbusz nem a BKV Zrt. tulajdona, és ahhoz a társaságot semmilyen viszony nem fűzi. A BKV a múlt év végén húsz ilyen típusú buszt vásárolt, amelyeket májusban terveznek forgalomba állítani. Ezeket az “éles üzem kezdetéig” folyamatosan tesztelik – közölték.

Amíg nem bizonyosodik be, hogy a balesetet konstrukciós hiba okozta, addig “a tervek módosítását nem kívánják kilátásba helyezni”.

A társaság figyelemmel kíséri az eseményeket, és bízik abban, hogy feltárják a baleset körülményeit és a kiváltó okokat – tették hozzá.

Szerdán Budapesten a gyártó Mabi-Bus egyik elektromos hajtású Modulo C 68e prototípusának bemutatóútján eddig tisztázatlan okokból menet közben leestek a tengelyről a bal hátsó kerekek. Az elszabadult kerekek egyike eltalált egy gyalogost, őt kórházba vitték, hozzátartozói elmondása szerint lábszártörést és medencecsont-sérülést szenvedett – közölte csütörtökön a cég, hozzátéve: a modell rendelkezik típusengedéllyel, minden szükséges vizsgálatnak megfelelt.

A rendőrségi vizsgálat mellett a gyártó Mabi-Bus belső vizsgálatot indított.

Kiemelt kép: Molnár Zoltán, 24.hu

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik