Belföld
Katona(430x286).jpg (katona, harckocsi, honvédség, )

„Most szép lenni” – visszautasíthatatlan állásajánlat

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 03. 17. 15:30

Közfoglalkoztatott? Jobban jár, ha honvédnek áll.

A korábbi évek hagyományait követve a Magyar Honvédség továbbra is folytatja toborzó tevékenységét. Most a közfoglalkoztatottaknak  kínál lehetőséget arra, hogy önkéntes alapon a szerződéses állomány tagjai legyenek és ezzel egy kiszámítható életpályára lépjenek – tudatta a Honvédelmi Minisztérium.

A Magyar Honvédség ezzel is azt juttatja kifejezésre, hogy nyit mindenki felé, aki elkötelezett a haza védelme iránt.

A Belügyminisztérium közreműködésével mától a munkaügyi központokon keresztül, egyes járásokra kiterjesztve, közvetlenül szólítják meg azokat, akik önként vállalják a katonai szolgálatot és megfelelnek az ezzel járó követelményeknek.

Az a közfoglalkoztatott, aki vállalja az önkéntes szolgálatot és megfelel az általános szolgálati pszichikai és fizikai követelményeknek, az a Magyar Honvédség szerződéses állományú tagjává válhat határozott, 3 éves szerződés keretében, amely lejártakor meghosszabbítható.

A szolgálat a szokásos katonai eskütétellel és alapkiképzéssel kezdődik, az első évben közkatona rendfokozattal, a közfoglalkoztatotti bérnél jóval magasabb fizetésért. Azokat a közfoglalkoztatottakat, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel, természetesen nem éri semmilyen hátrány. A honvédelmi feladatokban csak az alapkiképzést sikeresen elvégző, kiképzett katona működhet közre – írta a szaktárca, jelezve, hogy a Magyar Honvédség ahogy eddig, ezután is minden “a haza szolgálatát fontosnak tartó fiatalt vár a soraiba”.

 

 

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.