Belföld

Orvvadászok buktak le illegális fegyverekkel

Két férfit vettek őrizetbe a gödöllői rendőrök.

Orvvadászat, illetve lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán S. István 42 éves és Cs. Ferenc 40 éves gödöllői lakosok ellen – tudatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. 2015 októberétől többször vadásztak engedély nélkül – illegálisan tartott fegyverekkel – Gödöllő területén úgy, hogy a vadakat etetéssel az általuk kiválasztott területre szoktatták. A lelőtt állatokat ezt követően értékesítés céljából feldolgozták.

A gyanúsítottakat néhány napja az éjszakai órákban érték tetten egy gödöllői erdőben. A 40 éves férfit a helyszínen elfogták, 42 éves társa  elmenekült. Őt néhány órával később a lakásán fogták el a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai. A két férfit a Gödöllői Rendőrkapitányságra állították elő, ahol – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A lakásaikon megtartott házkutatás során több, engedély nélkül tartott fegyvert, lőszereket, fagyasztott vadhúst, távcsöveket és lámpákat foglaltak le a rendőrök. A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 60 éves gödöllői férfit is, akit elfogása előtt telefonon hívott az egyik orvvadász. Megkérte, hogy a nála tárolt agancsokat és engedély nélkül tartott fegyverét a rendőrök kiérkezése előtt rejtse el. Ő ekkor egy hátizsákot dobott a szomszéd telkére, amelyben a rendőrök fegyvert, lőszert találtak. A nyomozóhatóság előterjesztést tett a két orvvadász előzetes letartóztatására, 60 éves társuk szabadlábon védekezhet.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik