Belföld

Nagy erőkkel keresik a megkínzott Buksi gyilkosát

Egy hónapon keresztül valakik még gondját viselték a Zalaegerszegen eltűnt kutyának, majd egyszer csak kivégezték.

Nagy erőkkel nyomoznak egy zalaegerszegi keverék kutya megölése miatt – írja a Blikk. A fekete foltos kutyát összekötözött lábakkal találták meg még január végén egy külvárosi utcában. Rendőrt hívtak, jegyzőkönyv készült, majd állatvédők igazságügyi szakértőhöz vitték a holttestet. Ott megállapították: a Buksi nevű kutyát kivégezték, a nyakán vágást találtak és a szakértő azt is megállapította, hogy a gyilkosa a vágóhidakon használt taglópisztollyal kínozta az állatot.

A december végén eltűnt kutyát akkor már egy hónapja keresték gazdái. A legfurcsább az ügyben, hogy egy hónapig valakik még gondját viselték, etették, majd egyszer csak kivégezték.

A Zala megyei rendőrök állatkínzás gyanúja miatt nyomozni kezdtek. Bár ez nem számít kiemelt bűncselekménynek, a rendőrök ugyanolyan módszerekkel és alapossággal dolgoznak, mint emberölésnél. Feltérképezték, hogy Buksi elszökött-e máskor is, bejárkált-e szomszéd udvarokba, és tanúkutatást is végeztek.

A zalai állatvédők vezetője a lapnak elmondta: munkatársai és a kutya gazdája 150 ezer forintos „vérdíjat” adtak össze, amit a nyomravezető kap meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik