Belföld

Kriminálpszichológus: mutathatott előjeleket Vivien gyilkosa

Kábítószer-problémái is lehettek M. Vivien gyilkosának.

Biztosan nem előre eltervezett gyilkosság áldozata lett M. Vivienmondta a Népszabadságnak Bilkei Pál kriminálpszichológus. A húszéves nő holttestét csütörtökön hajnalban találták meg Dabas mellett, egy ismerősét, K. Bálintot még aznap kihallgatták és beismerte, hogy ő követte el a gyilkosságot.

Bilkei szerint az elkövető valószínűleg borderline személyiségzavarban szenved, és erős kisebbrendűségi érzés uralkodhatott el rajta amiatt, hogy barátnőjével megromlott kapcsolata. Amikor M. Vivien is visszautasította, akkor tört ki – mondta a szakértő, hangsúlyozva, hogy az ilyen eseteknek vannak előjelei. A borderline-os erősen elzárkózóvá, „ajtócsapkodósan” elutasítóvá válhat, majd hirtelen tör ki a kontrollálhatatlan indulat – fejtette ki.

Ha a gyanúsított ilyen tüneteket mutatott, azt is csak a család és az igazán közeli barátok vehették csak észre, az áldozat nem feltétlenül, így nem is volt oka tartani gyerekkori barátjától, akit arra kért, hogy vigye haza autóval – mondta Bilkei.

A Blikk arról írt, hogy a gyilkosnak korábban már többször meggyűlt a baja a kábítószerrel, drogprevenciós összejövetelekre is járt, ami azt jelzi, hogy megpróbált leszokni. Facebook-oldalának tanúsága szerint ismerősei súlyosan elítélik, amit tett, volt, aki féregnek nevezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik