Belföld

Drogmaffiát számoltak fel, találtak fegyvert, robbanóanyagot is

A bűnözői csoport vezetőjével és hét társával szemben javasol vádemelést a nyomozó hatóság.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények miatt nyomozott G. Péter 35 éves debreceni férfi és hét társa ellen. A gyanú szerint a férfi – 2014. augusztus 18-án történt elfogásáig – éveken át foglalkozott Debrecenben marihuána kereskedelemmel. Kezdetben egyedül, majd élettársát és szűkebb baráti körét bevonva terjesztette a drogot, amit többnyire a helyi egyetemistáknak adtak el. Gyakran házhoz is szállították a marihuánát.

A bűnszervezet hierarchikus rendszerben működött, a bűnözői csoport tagjainak sem bejelentett munkahelyük, sem legális jövedelmük nem volt, a kábítószer eladásából szerzett haszonból éltek. A nyomozók a teljes bűnszervezetet felszámolták, három gyanúsított jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A beazonosított magyar és külföldi állampolgárságú drogfogyasztókat szintén gyanúsítottként hallgatták ki. Ők beismerő vallomásukkal együtt vállalták a helyi drogambulancián kábítószer-használatot kezelő ellátáson való részvételt.

A bűnözői csoport tagjainál tartott házkutatásoknál a kábítószeren kívül lőfegyvereket, lőszereket, robbanóanyagot, robbantószert, különböző vegyi anyagokat, vegyszereket, nagy értékű nemesfém tárgyakat is találtak. Az egyik lakásban különböző fejlődési stádiumban lévő cannabisz növényeket és ezek termesztéséhez, gondozásához szükséges tárgyakat, növényvédő szereket foglaltak le. A nyomozás végén az ügy iratait vádemelési javaslattal küldik meg a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségnek – közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik