Belföld

A Köznevelési Kerekasztal cáfolja Palkovics államtitkárt

Az oktatásért felelős államtitkár azt állította, a tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy a jövőben is szükség van az állami intézményfenntartóra, a Klikre. Nem mindenki így emlékszik.

A Népszabadság csütörtöki számában arról ír, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is cáfolta, hogy határoztak volna a Klik megtartásáról, hiába mondta azt a keddi ülés után Palkovics az MTI-nek, hogy egyetértés mutatkozott a köznevelési kerekasztal keddi ülésén abban, hogy a jövőben is szükség van az állami intézményfenntartóra.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a lapnak azt mondta, hogy se szavazás, se döntés nem született a Klik jövőjéről. Csak arról döntöttek, hogy az iskolák fenntartása “inkább állami felelősség” legyen, de semmiképpen a jelenlegi szervezeti keretek között.

A lap megkérdezte a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetét is, ők hogy emlékeznek. Képviselőjük szerint többen támogatták az állami intézményfenntartó szerepének megőrzését, elhangzott az is, hogy az intézményeknek vissza kell kapniuk gazdálkodási önállóságukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik