Belföld

Szerdán folytatódik a Balla-gyilkosság tárgyalása

Korábban az áldozat fiát gyanúsították meg, de az új eljárásban egy 36 éves helyi férfira terelődött a gyanú. Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélhetik.

Szerdán kezdődik a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfi büntetőpere a Nyíregyházi Törvényszéken.

A képviselőnő meggyilkolásával korábban fiát, ifj. Schönstein Sándort vádolták meg, és első fokon 12 év fegyházra ítélték. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla új eljárást rendelt el, a megismételt elsőfokú eljárásban bizonyítottság hiányában felmentették.

Az ORFK 2013 novemberében ismét nyomozást rendelt el az ügyben, melynek nyomán tavaly februárban meggyanúsították a 36 éves debreceni D. Lajost. Ő már az áldozat fia ellen folyó eljárás alatt is beismerte a gyilkosságot, de később visszavonta vallomásait.

A vádirat szerint D. Lajos 2007. április 6-án éjjel otthonában támadt Balla Irmára. Feszítővassal többször fejbe verte, majd olyan erővel szorította meg a nyakát, hogy a nő azonnal meghalt. A támadó elvette az asszony telefonját, mp3-lejátszóját és húszezer forintot, majd a lakást kulcsra zárva távozott.

A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetést töltő D. Lajossal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik