Belföld

Nem kispályázott a győri luxuscsaló: kézicsapat, szálloda, műkincsek

Összesen 60 milliót csalt ki a magát üzletembernek kiadó férfi.

A 48 éves vádlott az egyik hazai férfi kézilabdacsapat vezetőjét is átverte kilencmillió forintnyi euróval – tudatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szerdán. A férfi ebben az esetben az egyik német autóipari cég tulajdonosi köréhez tartozó katari befektetők egyikével operált, aki – állítása szerint – évi 400 ezer eurót (124 millió forint) tolt volna a csapatba. Ezen felül „épített” 1,7 milliárd forintért szállodát, amiért 8 ezer eurót zsákmányolt; műkincsvásárlásra pedig 10 ezer eurót szerzet. Ebből persze nem volt igaz semmi.

A csaló több mint 44 milliót kaszált egy lakóparkon különféle indokokkal több részletben. Az már csak hab a tortán, hogy barátnőjével hetekig „ingyen” lakott szállodákban, majd vagy azt mondta, hogy csak kiugrik pénzt váltani, vagy azt, hogy az egész hotelt megvenné.

Az ügyészség a vádlottat jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja. A büntetési tétel 2-12 évig terjedő szabadságvesztés – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik