Belföld

Viharos szél miatt adott ki figyelmeztetést a MET

vihar budapesten (Array)
vihar budapesten (Array)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és az ország déli, délnyugati felén még többfelé várható eső, a Dunántúlon helyenként havas eső. Napközben a csapadék ugyanakkor fokozatosan délre szorul vissza, késő délutánra már mindenütt megszűnik, miközben észak felől a felhőzet is felszakadozik. Az északi, északkeleti szél többfelé erős, a Nyugat-Dunántúlon a déli órákig viharos lesz, csak estére mérséklődik a légmozgás. A hőmérséklet délután 6 és 13 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz enyhébb az idő. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztetés

A MET Baranya megyére eső, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Vas megyékre széllökések és hó, Somogy és Zala megyékre széllökések, eső és havazás miatt adott ki figyelmeztetést.

Az késő esti, éjféli óráktól péntek reggelig a Nyugat-Dunántúlon az eső mellett havas eső, havazás is várható: az Alpokalján, a Zalai-dombságban, valamint a Somogyi-dombság és a Bakony nyugati felén, továbbá a Mecsekben elsősorban 250-300 m fölött 5-10 cm vizes, tapadó hó hullhat. Délnyugaton a nagyobbrészt esőben, havas esőben lehulló csapadék összege meghaladhatja a 15-20 mm-t.

Az éjféli óráktól péntek kora délutánig a Dunántúl nyugati felén az északi, északnyugati szelet 60-75 km/h közötti széllökések kísérhetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik