Belföld

Kórházi fertőzés miatt halt meg egy baba Vas megyében – állítja az édesanya

Egy fiatal édesanya, M. Annamária beszélt családi tragédiájukról a Borsnak. A lap pénteki számában megjelent cikk szerint egy Vas megyei kórházban elkapott kórokozók vették gyermekét az édesanyától. Annamária 27 hetes veszélyeztetett terhesként került kórházba, 2012 augusztusában.

A nem steril orvosi eszközök miatt hüvelygyulladásom lett, és mivel a magzatburok megrepedt, a kislányom is megfertőződött

–   mondta el a lapnak az édesanya. Az orvosok sürgősségi császármetszést vé­gez­tek, de túl pici, egykilós volt a baba, így nem tudta legyőzni a fertőzést. Annamária annyira rossz állapotba került a beavatkozás után, hogy nem is láthatta gyermekét, aki mindössze 8 órát élt. Visszakerülve Sopronba még két hasi műtét várt rá, hogy megmentsék a méhét. Csak tíz hónap elteltével nyilvánították gyógyultnak. A család nem indított pert a kórház ellen, az édesanya szavai szerint ugyanis esélytelen lenne nyerni a bíróságon az orvos és az intézmény ellen, a kártérítés pedig nem hozza vissza gyermekét.

Február végén az 1001 orvos hálapénz nélkül Facebook-csoport megdöbbentő nyílt levelet tett közzé, amely szerint évente százak halhattak bele kórházi fertőzésekbe Magyarországon.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik