Belföld

Két lakást kapott Botka, nekiment a szegedi Fidesz

Botka László (botka lászló, szeged, szeged, )
Botka László (botka lászló, szeged, szeged, )
Új élet, új Tények, új riportalanyok rovatunk következik: következzen egy riport a fura módon két lakást kapó szegedi polgármesterről, akinek anyja szocialista képviselő volt.

Nekiment a szegedi Fidesz Botka László szegedi szocialista polgármesternek, attakjuknak a megújult TV2 Tények című magazinműsor biztosított teret. Arról van szó, hogy a városvezető kapott ajándékozás címszó alatt két értékes fővárosi lakást pedagógus szüleitől, ez pedig több mint gyanús a helyi Fidesz szerint.

Botka felerészben tulaja lett egy V. kerületi, majdnem száz négyzetméteres lakásnak és nemrég kapott egy 48 négyzetméteres ingatlant a XIII. kerületben. A megkérdezett ingatlanszakértő szerint akár 100 millió forint felett is lehet a két ingatlan összértéke.

A polgármester anyja 2002-10 között MSZP-s országgyűlési képviselő volt, 2002-06 között pedig Szolnok polgármestere volt. A Fidesz ennek ellenére sem nézi ki belőle, hogy két lakást vehetett volna, ezért vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek Nógrádi Tibor szegedi Fidesz-elnök szerint.

Semmiféle reális forrás nem látszik a két budapesti lakás mögött. Nem tudjuk elképzelni, hogy hogyan és mi módon keletkezhetett ez az érték

– mondta Nógrádi, aki hozzátette, ez nem az ő szeszélye, a szegedi Fidesz-tagság kíváncsi a forrásokra. Keresték Botka szüleit, akik a polgármesterhez irányították a kormánypárti magazin munkatársait, Botkát azonban nem sikerült megszólaltatni. Végül Magyar Időket is idéz a riport, hogy tudjuk, kinek hol a helye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik