Belföld

Nem semmi csalást bonyolított le a rendőrségen az ékszernyelő nő

Titkosrendőrnek hazudta magát és átvert egy másik elállítottat.

Gyorsított eljárásban bíróság elé állítottak egy 34 éves nőt,  aki a VIII. kerületi Rendőrkapitányság előállító helyiségében úgy csalta ki ékszereit egy másik előállítottól, hogy rendőrnek adta ki magát. Az egyébként próbaidejét töltő ügyeskedő egy év börtönt kapott két évre felfüggesztve – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.

A nő nem semmi „akciót” bonyolított le a rendőrségen: azt mondta „sorstársának”, egy iráni nőnek, hogy ő rendőr – úgy tudjuk, egész pontosan titkosrendőr – és azt követelte, hogy adja át neki az ékszereit. Egy pár arany fülbevaló, egy gyűrű – ez volt a zsákmány 150 ezer forint értékben.

Pechjére a külföldi később azonban elmondta az igazi egyenruhásoknak, mi történt vele, őket pedig felelősségre vonták a trükközőt.  A nő „válaszul” a fülbevalókat lenyelte, de az arany gyűrűt de az aranygyűrűt már nem tudta. Információnk szerint azt is éppen csak, hogy „meg tudták menteni”, mert már a szájában volt.

Az ügyészség azt írja: a lenyelt fülbevalók közül utólag előkerült egy darab arany fülbevalóvég a későbbiekben szintén lefoglalásra került.

Az ítélet jogerős.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik