Belföld

Matolcsy unokatestvére úgy viszi el a Buda-Cash ügyfeleit, ahogy senki más nem tudja

Matolcsy-Gyorgy(960x640).jpg (Array)
Matolcsy-Gyorgy(960x640).jpg (Array)

Ahogy azt már mi is megírtuk, Matolcsy rokonáé lehet a Buda-Cash. Az MNB 100 százalékos tulajdonában lévő Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN Kft.) szerint teljesen szabályos volt az a pályázat, amin a Matolcsy György unokatestvérének érdekeltségébe tartozó NHB bank vitte el a bedőlt Buda-Cash ügyfélállományát, írja a hvg.hu.

A PSFN kiadott közleményében azt írja, a cég

minden esetben betartotta a jogszabályi előírásokat, nem volt ez másként az állomány-átruházásra vonatkozó pályázat kiértékelésekor sem.

Hozzátették, “tekintettel arra, hogy a felszámoló az ügyfelek érdekében szabályszerű eljárásban hirdetett nyertest, cáfol minden ezzel ellentétes állítást”.

Az NHB úgy vitte el a Buda-Cash ügyfélállományát, hogy az egyik alapvető feltételnek nem felet meg.

A lap információi szerint a Buda-Cash-károsultak nagy száma miatt csak az pályázhatott volna, aki országos hálózattal rendelkezik. Ez a feltétel az NHB banknál nem valósult meg, mivel nekik csak egyetlen fiókjuk van. Szerdán a bank erre azt reagálta, „közvetítők révén” fognak majd országos elérést biztosítani. Ez viszont a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége szerint nem így működik.

Két olyan bank is volt, ami pont emiatt a feltétel miatt lépett vissza, mert annyira egyértelműen volt kimondva, már meglévő országos hálózattal kell rendelkezni.

A hvg rákérdezett az országos hálózat esetleges problémájára a PFSN-nél, erre azonban nem kaptak választ, közleményükre hivatkoznak, amiben viszont gyakorlatilag semmi más nincs azon kívül, hogy

minden feltételnek megfelelt a nyertes 

Matolcsy unokatestvérének bankját már csak egy hajszál választja el attól, hogy megszerezze a Buda-Cash ügyfélállományát, mert ahhoz már csak az MNB jóváhagyása hiányzik. Aminek Matolcsy az elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik