Pénzügy

Matolcsy rokonáé lehet a Buda-Cash vagyona

buda-cash(c66dcf08-2e30-4b24-8acb-e7841cab2f41)(430x286).jpg (Array)
buda-cash(c66dcf08-2e30-4b24-8acb-e7841cab2f41)(430x286).jpg (Array)

A Matolcsy György unokatestvérének érdekeltségébe tartozó NHB Bank úgy nyerte meg a bedőlt Buda-Cash ügyfélvagyonára kiírt pályázatot, hogy nem is felel meg az egyik alapvető feltételnek. Nem rendelkezik ugyanis országos hálózattal, márpedig ez a Buda-Cash-károsultak nagy száma miatt kötelező előírás volt a pályázatban – írta a hvg.hu.

Nem is indulhatott volna a tavaly év elején bedőlt Buda-Cash ügyfélvagyonára kiírt pályázaton a Matolcsy György jegybankelnök unokatestvére, Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozó NHB Növekedési Hitel Bank Zrt., amely egyedüli indulóként szinte biztos befutóként vett részt a versenyben – állítja Dióslaki Gábor, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének (TEBÉSZ) elnöke.

A pályázat szerint a nyertesnek országos lefedettséget biztosító hálózattal kell rendelkeznie. Ehhez képest a Szemerey érdekeltségébe tartozó NHB-nak egyetlen budapesti fiókja van, a bank honlapján is ez szerepel. Bár közvetítőkkel dolgozik, a közvetítők igénybevétele messze nem felel a pályázatnak.

Magyarországon két olyan bank is van, amely emiatt a követelmény miatt nem indult a pályázaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik