Belföld

Huszonöt évet kapott a kaposvári trafikoslány gyilkosa

Súlyosbították a büntetését.

Huszonöt évet kapott a kaposvári dohánybolti trafikoslány gyilkosa szerdán Pécsi Ítélőtáblán. Első fokon – tavaly novemberben ennél enyhébb büntetéssel, huszonkét évv fegyházzal sújtották.

A 19 éves sántosi fiú egy kaposvári dohánybolt fiatal alkalmazottját ölte meg idén áprilisban. Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében találták bűnösnek a Kaposvári Törvényszéken, a per végére egy nap alatt pont került. A késelő akkor a tárgyaláson nem tett vallomást, a rendőrségen elmondott beismerő vallomásának főbb részleteit a bíró olvasta fel.

A fiatal áldozatra április 22-én, az esti órákban találtak rá a kaposvári trafikban, holtan. Gyilkosa ellen hajtóvadászat indult, képet közöltek róla, és másnap el is kapták. Egy kórházban csaptak le rá, ahol éppen kisebb sebészeti beavatkozáson esett át. Nem tudta, hogy keresik. A mindössze 19 éves fiú mindent részletesen bevallott.

A nyomozás adatai szerint napokkal korábban eltervezte a bűncselekményt. Pénzt akart szerezni, hogy új életet kezdjen. Magával vitt egy 16,5 centiméter pengehosszúságú kést, és eldöntötte: ha szükségesnek érzi, használni is fogja azt. Április 22-én, késő délután jelent meg a dohányboltban és követelte a bevételt, valamint az üzlet kulcsát. A lány nem ellenkezett, mindent odaadott, hiába – a tizenéves fiú többször megszúrta. Ezután bezárta a boltot és elment. A 20 éves eladó a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A rendőrség a gyilkos elfogása után sajtótájékoztatót tartott. Ott elmondták, a lánynak mindössze 22 ezer forintért kellett meghalnia. Támadója a korábbi információk szerint jómódban élt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik