Belföld

Horogkereszteket festettek egy püspökladányi ház falára

„Meghalsz” felirat kíséretében, és a háztulajdonos kutyája is elpusztult. A rendőrség önkényuralmi jelkép használata miatt nyomoz.

Horogkereszteket és „Meghalsz” feliratot festettek egy püspökladányi házra ismeretlenek. Erről a tulajdonos számolt be a Facebookon. A helyi rendőrkapitányság arról tájékoztatta a 24.hu-t, hogy önkényuralmi jelkép használata vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A sértett, aki rasszista indíttatást sejt a történtek mögött, azt is írta, hogy megfojtották a kutyáját, tetemét bedobták az udvarba. A rendőrség tájékoztatása szerint valóban találtak egy elpusztult kutyát az udvaron, de a helyszínre érkező állatorvos nem talált külsérelmi nyomokat és mérgezésre utaló jeleket. A bűncselekmény körülményeinek tisztázása jelenleg is folyamatban van – közölték.

A Roma Sajtóközpont tudósítása szerint a ház egy háromgyermekes családé. A családfő azt nyilatkozta: rendezett körülmények közt éltek, haragosa nincs, a családját kétkezi munkából tartja el. A kutya nemrég elhunyt édesanyjáé volt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik