Belföld

Ölt a Győr melletti szociális otthonban, majd elült almát enni és olvasgatni

"Legalább nem lopkod többet" - mondta a nővérnek a történtek után.

Első nyilvános ülését tartja kedden a Győri Ítélőtábla annak a férfiak az ügyében, aki megölte szobatársát a táplánypusztai szociális otthonban még tavaly januárban. Ítélethirdetés várható.

A vádirat szerint az érintettek már évek az otthonban éltek, szobatársak voltak. A támadó január 19-én kora este meghallotta, hogy társa a folyosón azt ecseteli,  soha nem fogja visszaadni a pénzt, amivel a vádlottnak tartozik. A férfi dühös lett, kiment hozzá és számon kérte. Adósa ekkor megfenyegette és nekirontott, majd leült egy székre. Lakótársa ezután visszament a szobába, felkapott egy kést és felszólítás nélkül többször mellkason szúrta ellenfelét. Az áldozat a helyszínen elvérzett.

A férfi a történtek után visszament a szobájába, letette a kést a székre, almát evett és olvasni kezdett. Amikor a nővér megérkezett, csak annyit mondott: legalább nem lopkod többet.

A késelő első fokon hat év börtönbüntetést kapott.  Az ítélet azért nem emelkedett jogerőre, mert az ügyész súlyosbításért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik