Belföld

Több tonna zöldséget fogott a NAV a román határon

Több tonna jelöletlen zöldséget és gyümölcsöt találtak a pénzügyőrök egy román kamionban Nagylaknál, a szállítmány egy részét hamis számlákkal próbálták igazolni – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a Nagylak térségében ellenőrzött teherautó 233 rekesz, mintegy három tonna zöldséget és gyümölcsöt szállított Magyarországról Romániába. Az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) adatai alapján a szállítmányt nem jelentették be, a három bemutatott számlából kettőről azonnal kiderült, hogy a kiállítóként feltüntetett gazdasági társaságnak nincs tudomása az ügyletről, a bizonylatok hamisak.

A pénzügyőrök a szállítmányt lefoglalták, majd a kormányhivatal helyszínre érkező munkatársa megállapította, hogy az egész rakomány jelöletlen, így azt kockázatosnak minősítették, és elrendelték megsemmisítését – tudatta az alezredes. A hamis számlák miatt a NAV feljelentést tett a rendőrségnél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik