Belföld

Zalaegerszegi gyilkosság: Barnabás szerint férfi zaklatta, ezért volt nála kés

Egészen elképesztő történettel állt elő a Bors pénteki lapszámában megjelent cikk szerint B. Barnabás, akit azzal gyanúsítanak, hogy a zalaegerszegi Parkerdőben több késszúrással meggyilkolta volt barátnőjét. Az ügyészség januárban súlyosbította a vádat előre eltervelt gyilkossággá.

B. Barnabás szerint 2014 szeptemberében Budapesten rossz buszra szállt, ekkor egy 40-50 év körüli férfi szexuálisan zaklatni kezdte, fenyegette. B. Barnabás el tudott futni, az esetről csak édesanyjának és egy barátjának szólt – vallotta a bíróságon a férfi, akit állítólag tavaly áprilisban, a gyilkosság hetében is megtámadtak. Mikor hazafelé ment a konditeremből, négy férfi állta körbe, ekkor döntött úgy, hogy egy hámozókést vesz magához, amelyet később is a zsebében tartott. Ez volt a gyilkos eszköz.

Az ügyész másképpen látja a történteket, szerinte B. Barnabás előre megfontoltan követte el a gyilkosságot. Emlékeztetett: a gyilkosság után a férfi barátainka elimerte tettét és még öngyilkossági szándékáról is beszélt.

Az ügyben pénteken hoznak ítéletet a Zalaegerszegi Törvényszéken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik