Belföld

Rendőrnek hajtott menekülés közben egy autós Dobogókőn – Lövések is dördültek

A kocsit végül sikerült megállásra bírni.

Rendőrautónak hajtott egy férfi a Pilisben menekülés közben. Az eset még szerdán történt, de a Pest Megyei Főügyészség pénteken számolt be róla, miután a bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Tájékoztatásuk szerint a kocsira szerda este figyeltek fel a szentendrei rendőrök Dobogókőn, miután gyanúsítható volt, hogy két utasa éppen lopásból szerzett holmikat szállít. A fedett rendőrautóval elállták az útjukat, majd a nyomozók láthatósági mellényben kiszálltak és megállásra szólították fel a sofőrt. A férfi meg is állt, ám egy hirtelen manőverrel kikerülte őket. Ezután figyelmeztető lövések dördültek, a nyomozók a kocsi kerekeire céloztak.

A gyanúsított Pilisszentkereszt irányába hajtott, ahol újabb rendőrautó állta útját. Az egyenruhások kiszálltak és elindultak feléjük. A sofőr hasonló trükközésre készült, mint Dobogókőn, ezúttal azonban nekihajtott a jármű felé tartó járőrnek, akinek a lába a kocsi elejéhez szorult. Könnyű sérüléseket szenvedett.

Az utasokat végül elfogták a helyszínen. A sofőr előzetes letartóztatását azért indítványozták, mert tartani lehetett attól, hogy megszökne vagy újabb bűncselekményt követne el, ha szabadon engedik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik