Belföld

Épp most lett Mészáros Lőrincéké a herceghalmi kísérleti gazdaság

A herceghalmi polgármester felesége közben kopaszokkal megy népszavazási kezdeményezést beadni.

Február elején megszerezte Mészáros Lőrinc és felesége a Talentis Zrt.-t, amely tulajdonosa a több ezer hektáron gazdálkodó Herceghalmi Kísérleti Gazdaságnak – írja az Átlátszó. Ezt a mai napig is sokan állami gazdaságként emlegetik, pedig már az első Orbán-kormány idején Fidesz-közelbe privatizálták. Ekkor kapta meg a gazdaság több ezer hektár állami föld ötven évre szóló bérleti jogát. A jelenleg Agrosystem néven futó gazdaság Herceghalom egyik legfontosabb gazdasági szereplője.

Mindezek közepette az sem kizárt, hogy feloszlik a herceghalmi képviselő-testület, de nem Mészáros földvásárlása miatt, hanem azért, mert helyben is botrány tört ki amiatt, hogy a polgármester felesége furcsa körülmények között, egy falkányi jól megtermett kopasz „biztonsági emberrel” megakadályozta, hogy az MSZP népszavazási kezdeményezést adhasson be a vasárnapi boltzár ellen.

A településvezető, Erdősi László körül már korábban is volt botrány – kiderült, hogy 3,5 millió forintot utaltatott magának az önkormányzati kasszából szabadságmegváltás címén. Úgy tudni, a pénzt visszafizetteti vele a képviselő-testület.

Erdősi 2010-ben még Fidesz-színekben lett polgármester, de úgy tudni, megromlott a viszonya a párttal azután, hogy nem volt hajlandó egy háttéralku keretében háttérbe vonulni. 2014-ben már függetlenként indult és nyert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik