Belföld

Magára maradhat Gyurcsány a parlament bojkottjával

Schiffer András szerint azért se rengetné meg a parlamentet az akció, mert a DK-sok eddig se jártak be az ülésekre.

Az Országgyűlés bojkottjára szólította fel az ellenzéki pártokat Gyurcsány Ferenc pártja azután, hogy kedden a herceghalmi polgármester felesége jól megtermett kopaszok kíséretében megelőzte az MSZP-s Nyakó Istvánt, aki a vasárnapi boltzárról akart népszavazási kérdést beadni a Nemzeti Választási Irodának. A DK addig nem venne részt a plenáris üléseken, amíg a kormány nem hajlandó változtatni a népszavazásról szóló jogszabályokon.

Schiffer András a HVG.hu kérdésére komolytalannak nevezte a kezdeményezést, azt mondta: az embereknek el kell dönteniük, hogy a jogállamisághoz csatlakoznak, vagy Gyurcsány Ferenchez. Az LMP frakcióvezetője szerint az akció amúgy sem rengetné meg a parlamentet, mert a DK-s képviselők eddig se jártak be az ülésekre.

Vona Gábor szerint a bojkott alkalmatlan eszköz arra, hogy a kormányt rábírják a népszavazás szabályainak megváltoztatására, a Fidesz mentalitását ismerve ezzel csak kényelmesebbé tennék a munkájukat. A Jobbik-elnök úgy véli, nem a jogi szabályozás az igazi gond, hanem az, hogy „a kormány verőlegényeket küldött az NVI épületéhez”, és ez erkölcsi kérdés.

Gőgös Zoltán a portálnak azt mondta: az MSZP sem vesz részt a bojkottban, más utakon járnak. „Mi a népképviseletben hiszünk, és ennek színtere a parlament” – jelentette ki, hozzátéve: nehezen tudná megmagyarázni a választóknak, hogy miért nem megy be a munkahelyére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik