Belföld

Ezer euróval verték át a menekülteket a határnál

Marokkói menekültektől csalt ki több mint ezer eurót három férfi, kettőjüket elfogták a rendőrök, tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szabó Szilvia elmondta, a marokkói állampolgárok Ásotthalom térségében lépték át illegálisan a zöldhatárt. Az őket a vajdasági oldalon vezető embercsempészek azt mondták nekik, hogy a magyar oldalon várják majd őket azok, akik Ausztriába szállítják. A csoport három férfival találkozott, akiknek mintegy 1000 eurót adtak át az útért cserébe. A férfiak közölték, nem azonnal viszik őket tovább, kicsit várakozniuk kell. Ahogy a magyar férfiak elhagyták a helyszínt, a Készenléti Rendőrség járőrei elfogták a határsértőket.

A marokkóiak végül a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nagyfai létesítményébe kerültek. Onnan szerdán vásárolni érkeztek be Szegedre, ahol az utcán megláttak az őket becsapó három férfiből kettőt. Ekkor a pénzüket kérték tőlük vissza, és szóváltás alakult ki köztük, a járókelők pedig rendőrt hívtak – közölte a szóvivő.

A magyar férfiakat előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, ellenük négy rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik