Belföld

Álrendőrök zsaroltak meg egy boltost Budapesten

 

 Védelmi pénzt akartak szedni, havi 100 ezer forintot.

Hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás kísérlete miatt emeltek vádat két férfival szemben Budapesten, akik a vád szerint 2014 augusztusában egy szír vállalkozó előtt rendőröknek adtál ki magukat és megfenyegették a férfit, hogy rávegyék, fizessen nekik védelmi pénzt. Hamarosan bíróság elé állnak.

A vádirat szerint a két – 34 éves és 50 éves – férfi 2014. augusztus 27-én a délutáni órákban jelent meg a VII. kerületi üzletben. A szír tulajdonos előtt rendőröknek adták ki magukat és havi 100 ezer forintot követeltek tőle. Azzal fenyegették, ha nem fizet, rosszul fog járni, rendőrként ugyanis el tudják intézni, hogy bebörtönözzék és kitoloncolják az országból.

A vállalkozó arra kérte őket, hogy mutassák meg rendőrségi igazolványukat. Egyikük – a sokadik kérés után – előhúzott valamit a zsebéből, ami igazolványnak tűnt. A férfi megijedt, és azt mondta, fizet, de haladékot kért.

Megbeszélték, hogy az összeget másnap beviszi az üzletbe. Csak az egyik zsaroló ment el a pénzért, őt a helyszínen elfogták, de társa is rendőrkézre került ugyanazon a napon.

A két férfi korábban előzetes letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon védekeznek – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség csütörtökön.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik