Belföld

Schiffer: kommunistákat bújtat a Fidesz

Az LMP tizenegyedszer is nekifut az ügynökakták nyilvánosságának.

Felszólítaná az LMP a Nemzeti Emlékezet Bizottságát arra, hogy a jövő év végéig állítsa össze azoknak a névsorát, akik 1989. október 23. után közhatalmi pozíciót töltöttek be és állambiztonsági múlttal érintettek. A párt tisztán akarja látni, kik hordták szét az állami javakat a rendszerváltás után, kik szereztek pozíciót a médiában és mennyire szőtte át az állambiztonsági múlt az 1989 utáni magyar demokráciát.

Erről Schiffer András beszélt, amikor bejelentette, hogy a kommunizmus áldozatainak emléknapja előtt tizenegyedszer is az Országgyűlés elé terjeszti pártja az állambiztonsági múlt feltárását és a lusztrációt célzó törvényjavaslatát.

A frakcióvezető hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy egykori állambiztonsági tisztek vagy pártállami vezetők se kormánytagok, se miniszterelnöki tanácsadók ne lehessenek. Azt mondta: a Fidesz-KDNP eddig az állambiztonsági tisztek pártjára állt, kíváncsi, hogy vajon a kormányoldal kitart-e a saját hálózatában bújtatott kommunisták mellett, ezért újra és újra beterjesztik a javaslatot. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik