Belföld

Százával hozzák az ítéleteket migránsok ellen

196 ítéletet hozott határzár tiltott átlépése miatt a Szegedi Járásbíróság az előző héten – közölte a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn. Juhászné Prágai Erika szerint a bíróság öt vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki a kiutasítás mellett, 135 vádlottat egy évre, 53-at két évre, egyet három évre kiutasított Magyarország területéről. Egy vádlottat határzár megrongálása miatt sújtott felfüggesztett szabadságvesztéssel a bíróság.

A vádlottak – akik többsége marokkói, algériai, pakisztáni, iráni vagy koszovói állampolgárságúnak vallotta magát – a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átkelve léptek illegálisan magyar területre. Az ítéleteket a vádlottak és védőik tudomásul vették, így azok – egy ügy kivételével, amiben az ügyész súlyosításáért fellebbezett – jogerőre emelkedtek.

A szóvivő szerint az elmúlt héten a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra 17 menekültügyi kérelemmel kapcsolatos beadvány érkezett. A folyamatban lévő ügyek közül kilenc hatályon kívül helyezéssel, míg egy-egy megszüntetéssel, illetve elutasítással fejeződött be – írja az MTI.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik