Közélet
Illegális bevándorlás - Növelték a rendőri létszámot a magyar-szerb határnál

Beerősített a szerb határnál a rendőrség

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2016. 02. 08. 11:58

Röszke és Ásotthalom között néhány száz méterenként járőrök ellenőrizték a zöldhatárt.

A szerb határ Röszke és Ásotthalom közötti szakaszán – ahol az elmúlt egy évben is a legtöbb menedékkérő lépett illegálisan magyar területre – hétfőn reggel egymástól száz-kétszáz méterre rendőrökből és katonákból álló gyalogos és gépkocsizó járőrök ellenőrizték a területet.

Az egyenruhások munkáját nehezíti, hogy az elmúlt hetek esőzései miatt több helyen is gépkocsival járhatatlan a határzár melletti út, de vannak olyan részek is, ahol a víztől gyalogosan sem lehet megközelíteni a kerítést.

A műszaki határzár a Homokhátság e részén négy egymásra helyezett és acélpálcákra erősített dróthengerből, valamint kerítésből áll. A drótakadály és a kerítés tövében elhelyezett további dróthenger miatt az oszlopokra feszített acélháló nehezen megközelíthető, ennek ellenére több helyütt is felfedezhetőek korábbi rongálások nyomai. Annál a szakaszánál, ahol a Szabadka és a horgosi átkelőhely között az autópálya legjobban megközelíti a határt, egy kilométeres szakaszon tucatnyit helyen vágták át a kerítést. Itt a pótlások miatt dupla dróthálót látni, helyenként piros rendőrség címke is utal a javításra, néhol pedig a határzár belső oldalára is drótakadályt erősítettek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Megjelent húszezer ázsiai Magyarországon

Kommentek

Budapest, 2017. november 29.
Magyarországon élő kínaiak Budapesten, a Hősök terénél a kínai miniszterelnök látogatásának negyedik napján, 2017. november 29-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.