Belföld

Stresszes idő: melegfront közben is eshet hó

Többfelé lehet eső, zápor, északkeleten havas eső, a hegyekben hó is és ingerlékenyebbek, sértődékenyebbek lehetünk.

Vasárnap eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, majd előbb délnyugaton, később másutt is elvékonyodhat, szakadozottabbá válhat a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Délelőttig északkeleten havas eső, a hegyekben hó is lehet. A gyakran élénk délnyugati szél több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul, északkeleten lesz a leghűvösebb. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn már az északkeleti megyékben is felszakadozik a felhőtakaró, több órára kisüt a nap, csak estétől jelenik meg nagy területen fátyolfelhőzet. Reggelig az Északi-középhegységben és a Nyírségben még lehet eső, napközben már ott sem valószínű csapadék. A délnyugati szél napközben nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

A melegfrontra érzékenyek stresszesebbek lehetnek, ami fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A melegfront hatására ingerlékenyebbek, sértődékenyebbek lehetünk. Hamarabb kifáradhat szervezetünk, emiatt teljesítőképességünk is csökken. A keringésre is hatással van az időjárás: gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik