Belföld

„Pedó bá” – így hívták a letartóztatott nyíregyházi tanárt a diákok

Többször rányitott a zuhanyzó lányokra a hatvanéves férfi.

Több diáklánnyal is kikezdett az a nyíregyházi kollégiumi nevelőtanár, akit rendőrök vettek őrizetbe szexuális zaklatás gyanúja miatt. A hatvanéves férfi előzetesben van, miután az iskola egyik tanulója öngyilkos akart lenni. A tizedikes lányt múlt csütörtökön mentő vitte el az iskolából, a pszichológusnak mondta el: a tanár zaklatásai miatt akart meghalni.

A Blikk azt írja: a pedagógus többször rányitott a zuhanyzó diáklányokra, akik egymás közt csak „pedó bá” néven emlegették. A lap egy informátora szerint már hatan beszéltek arról, hogy kikezdett velük a férfi, de többen is lehetnek, akik még nem mertek róla beszélni.

A zaklatás már korábban kibukhatott egy teszten – a diákok azt a feladatot kapták, hogy név nélkül írjanak a tanáraikról. Több lány arról panaszkodott, hogy a nevelőtanár furcsa, kétértelmű megjegyzéseket tesz és simogatja őket. Az öngyilkossággal próbálkozó lány mellett más diákkal is előfordult, hogy kivették a szülei az iskolából és a kollégiumból, miután úgy érezte, vele is próbálkozott a tanár.

A lapnak nem sikerült elérni a nyíregyházi iskola igazgatóját, aki egyébként a hírbe hozott tanár testvére.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Bántalmazás áldozatául esett nők és gyermekek számára a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület működtet ingyenesen hívható segélyvonalat minden nap 18-22 óra között: 06-80-505-101

Ajánlott videó

Olvasói sztorik