Belföld

Milliárdos hűtlen kezelés miatt nyomoznak a makói vízműnél

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Makó és Térsége Víziközmű Kft. korábbi működésével összefüggésben ismeretlen tettes ellen, olvasható a Magyar Időkben.

A lap pénteki számában egy könyvvizsgálói jelentésre hivatkozva azt írta: Buzás Péter korábbi MSZP-s polgármester mandátuma alatt, 2006 és 2014 között a társaságnál körülbelül egymilliárd forintot fizettek ki indokolatlanul. Megállapították, hogy a felső vezetőknek túlzott jutalmakat és prémiumokat adtak, emellett olyan feladatokkal bíztak meg hozzájuk rokoni szálakkal kötődő cégeket, amelyeket a víziközmű-társaság is elvégezhetett volna, derül ki a cikkből.

Farkas Éva Erzsébet, Makó Fidesz-KDNP-s polgármestere a lapnak arról számolt be, hogy a vizsgálatok folytatódnak, a független könyvvizsgáló minden céget és intézményt átvilágít.

A városvezető kitért arra is, hogy ötéves gazdasági programot és hétéves fejlesztési tervet indítottak el. Makóra és térségébe 2014 ősze óta több tízmilliárd forintnyi fejlesztési pénz érkezett, ebből egyebek mellett határátkelő, utak és kerékpárutak épültek, állami ingatlanok újultak meg, sorolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik