Belföld

Több, mint 20 késszúrással ölt a NAV-osokat megkéselő férfi

Egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsérült. Menekülni próbáltak, de zárva volt kapu, így nem jutottak ki az udvarról.

Különös kegyetlenséggel, hivatalos személy sérelmére, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete – mindezekért felelnie kell a bíróságon annak a 36 éves férfinak, aki a vád szerint egy évvel ezelőtt megkéselte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal két emberét Budapesten.  A Fővárosi Főügyészség szerda délelőtt arról tájékoztatott, hogy vádat emeltek a brutális bűncselekmény elkövetőjével szemben.

A vádirat szerint a támadó 2009-től nagyobb összegű adóhátralékot halmozott fel. Nem fizetett, így végrehajtási eljárás indult ellene. A  NAV-osok február 23-án kora délután jelentek meg a XX. kerületi címen. A férfi szülei engedték majd kísérték be őket a házba majd fiuk szobájához.

A férfi nem volt együttműködő, nem igazolta magát és a kérés ellenére nem volt hajlandó felkapcsolni a lámpát sem. Ellenben felkapta  a NAV-osok aktatáskáját, és kidobta azokat a ház udvarára.  Ezután visszament a szobába, ahol – a sötétséget kihasználva – előhúzott a táskájából két kést és nekik esett.  A két megsebesített férfinak sikerült kimenekülnie az udvarra, a vádlott azonban üldözőbe vette őket. Az utcára nyíló kapu zárva volt, így az udvaron rekedtek.

A késelő emiattt a kapunál utolérte őket, majd mindkét kezében egy-egy kést tartva ismét rájuk támadt, eközben egyiküket több mint húsz alkalommal megszúrta. Az áldozat az elszenvedett súlyos sérülések miatt perceken belül életét vesztette.

Ezután a másik férfival akart végezni, de neki sikerült az udvaron lévő egyik kukával távol tartania magától és közben telefonon segítséget kérnie. A mentőket ezalatt a szurkáló édesanyja értesítette.

A támadó egy idő után nem próbálkozott tovább, bement a házba, ahol az egyenruhások elfogták. A sérültet életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők.

Az ügyészség a jelenleg ideiglenes kényszergyógykezelés alatt álló vádlottal szemben kényszergyógykezelés elrendelését indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik