Belföld

Erotikus fotókat zsarolt ki lányoktól a fegyverneki fiú Facebookon

Csaknem ötven lánytól szerzett képeket, köztük gyerekektől.

Magát lánynak kiadva zsarolt ki erotikus fotókat egy 18 éves fegyverneki fiú 13 és 18 év közötti lányoktól. Gyermekpornográfia és kényszerítés bűntette miatt indult eljárás ellene.

Egy 14 éves püspökladányi lány anyukájával jelent meg a rendőrségen még január 28-án. Elmondta, hogy valaki arra kényszerítette, hogy meztelen képeket küldjön magáról. Az ismeretlen “lány” – Tóth Dominika néven – előző este írt rá Facebookon. Azzal állt elő, hogy feltörte a profilját, megszerzett róla minden tartalmat és fel fogja használni ellene, megosztja, és a telefonját is elrontja. A fiatal megijedt és engedelmeskedett – mondta a Zsaru magazinnak Ferenczik Zoltán alezredes, a Püspökladányi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

A gyerek még az este elmondta szülőjének, hogy mi történt. Anyja visszaírt az ismeretlennek, hogy hagyja békén a lányát, különben mennek a rendőrségre. A fenyegetőző erre csak annyit mondott, hogy semmi értelme, őt nem fogják megtalálni.

Ezután a lány újabb üzenetet kapott, ezúttal bizonyos Sz. Ágnestől, aki azt írta neki, hogy megkapta az ismerőseivel folytatott beszélgetéseit, és neki is van olyan barátnője, akitől az ismeretlen fotót kért.

A rendőrök a szolgáltatók segítségével azonosították “Tóth Dominikát” – aki egyben “Sz. Ágnes is” – és fegyverneki otthonában elkapták. A 18 éves fiúról kiderült, csaknem ötven lányt fenyegetett meg és vett rá arra, hogy képeket küldjenek.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik