Belföld

Csaknem 90 embert vertek át a neten és kétmilliót vágtak zsebre

Összesen  89 rendbeli csalás miatt emeltek vádat azzal a 25 éves budapesti fiatalemberrel és egy – ugyancsak budapesti – 23 éves lánnyal szemben, akik az interneten árulták nem létező portékájukat és leléptek a vásárlók pénzével. Börtönbüntetést indítványozott az ügyészség velük szemben.

A vádirat szerint a büntetett előéletű 25 éves vádlott 2013. szeptemberében a saját nevén, illetőleg 13 különböző álnéven regisztrált egy közösségi oldalon, valamint további 11 különböző felhasználónéven apróhirdetési oldalakon, majd árulni kezdett, főként márkás mobiltelefonokat, laptopot, táblagépet, illetve játékgépet igen jó áron. Vásároltak is tőle, 2013 szeptembere és 2015 februárja között összesen 89-en.

A vevők vagy a fiatalember, vagy a barátnője számlájára utaltak, de ezután hiába vártak, a vágyott termék nem érkezett meg. Volt aki 2550, de akadt, aki 60 ezer forintot küldött neki – hiába. A csaló hitegette őket és különféle történeteket talált ki, miért nem érhetett oda az küldemény. Csaknem 1,8 millió forintot vágott így zsebre. A kár nem térült meg.

Ha a párost bűnösnek találják, 4 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják őket.  A nyomozás alatt több átvert kérte a kár megtérítését, így azok megítélését is indítványozták – derült ki a Békés Megyei Főügyészség hétfői tájékoztatásából.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik