Belföld

Bora Borán rekedt magyar nő: nem jelent meg a férj az első tárgyaláson

Nem jelent meg hétfőn a magyar bíróságon, az a  francia férfi, aki a vád szerint évekig nem engedte el Bora Bora szigetéről magyar feleségét és kisfiát. Ügyvédje szerint most azért nem utazott ide a 18 ezer kilométerre lévő szigetről mert, nem kapta meg az idézést. A feleség azt mondta mai tárgyaláson: férje többször bántalmazta őt, és elzárta útleveleiket, ezért nem tudtak hazajönni. A vádlott ügyvédje szerint: sok az ellentmondás a nő vallomásában – számolt be az RTL Híradó.

A magyar nő feljelentést tett, a bíróság ma kezdte tárgyalni az ügyet. Az anya vallomásában – ahogyan eddig is – arról beszélt, hogy férje 2011-ben elvette útleveleiket Bora Bora szigetén, ezért ő és kisfia évekig nem tudtak hazajönni Magyarországra. A nő állítása szerint egy korábbi hazalátogatásuk alkalmával férje megerőszakolta, a férfi ellen ezért indult büntetőeljárás. A férj ügyvédje szerint az anya története tele van ellentmondásokkal, az első vallomásban állítása szerint még szó sem volt az állítólagos, Budapesten történt nemi erőszakról. Az ügyvéd szerint az is fura, hogy az állítólagos erőszak után az anya gyermekével visszautazott Bora Borára és nem tett feljelentést.

Az apa jelenleg is Bora Borán él, a tárgyaláson nem jelent meg. Ügyvédje szerint az idézést nem kapta meg. A kisfiú anyai nagyapja tavaly 21 napig éhségsztrájkolt a budapesti francia nagykövetség előtt, hogy felhívja a figyelmet lánya és unokája ügyére.  A polinéz bíróság 2015 nyarán az anyának ítélet a gyermek felügyeleti jogát, később a polinéz bíróság megváltoztatta ítéletét. A már 7 éves Noa Bora Borán él apjával, édesanyja csak a  tárgyalás miatt utazott Budapestre.

 

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik