Belföld

Orbán Facebook-felelőse lesz az MTVA sajtófőnöke

Kobza Miklós a miniszterelnök közvetlen környezetében dolgozott, korábban szövegírója is volt.

Kobza Miklós, Orbán Viktor Facebook-oldalának korábbi szerkesztője lesz az állami médiát működtető MTVA sajtófőnöke – tudta meg a Népszabadság.

Kobza tavaly júniusig a Miniszterelnökségen dolgozott. Egy időben a kormányfő Facebook-oldalát kezelte, valamint a miniszterelnök hivatalos fotósának, Burger Barnának a munkatársaként fotózta Orbán Viktort.

Korábban a HVG.hu írta róla, hogy 2004-ben került abba a kreatív és szövegíró csapatba, melyet Habony Árpád irányított, 2006 után pedig egy ideig a fideszes vezetésű Bács-Kiskun megyei önkormányzat sajtóreferense volt.

Az Átlátszó tavaly novemberben arról írt, hogy Kobza írhatta álnéven azt a cikket, amely a kormánnyal kritikus újságírókat azzal fenyegette, hogy ha a hatalommal „baszkódnak”, magukra vessenek. Ezzel arra reagált, hogy felmerült: a kormány titkosszolgálati munkatársakat küldene a szerkesztőségekbe. Az írás a G. Fodor Gábor szerkesztésében álló politikai bulvárportálon jelent meg, melyet rasszista és szexista botránycikkei ellenére közpénzből, hirdetésekkel támogat a kormány.

A Népszabadság értesülései szerint Kobza már hétfőn munkába állhat. Kinevezésére azután került sor, hogy elődje, Nagy Csilla három hónap után közös megegyezéssel távozott az MTVA-tól. A sajtó és az állami média közt évek óta fennálló rossz viszonyt neki sem sikerült pacifikálnia – igaz, azzal a súlyosan kifogásolható gyakorlattal sem hagytak fel, hogy a hozzájuk beérkező sajtókérdéseket a rájuk adott válasszal együtt teljes egészében nyilvánosságra hozzák a Facebookon.

Csütörtökön a műsorokért felelős kommunikációs igazgatói posztra is új személyt neveztek ki, Grexa Liliánát a Moltól igazolták le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik