Belföld

Megszüntetik az MTVA sajtóosztályát

Kiszervezik az állami média kommunikációját, de búcsúzóul azért még emberkedtek egyet az érdeklődni merészelő újságíróval.

Megszünteti az MTVA a sajtóosztályát – értesült az Index. A portál emlékeztet: a 80 milliárd forintból fenntartott állami média sajtóirodája korábban többször is meglehetősen félvállról kezelte az újságírói kérdéseket, több hasonló esetről is írtunk, például itt vagy itt.

A sajtóosztály megszűnése nem feltétlenül jelenti azt, hogy arrogáns válaszok nélkül maradnak az újságírók, csak arról van szó, hogy kiszervezik az MTVA kommunikációját egy külső cégnek, a Trinity Communicationsnek. A megbízás összege egyébként a közmédia méreteihez képest szinte aprópénz, 21,5 millió forint.

A Trinity Communications egyébként Kuna Tiboré, aki a Fidesz-frakció kabinettitkára volt 2003 és 2008 között, majd megalapította a Young & Partners nevű kommunikációs céget, amivel a kormányváltás után jelentős állami megbízásra tett szert, árbevételét 2013-ra már 2 milliárd forintra növelte.

Idáig az Index információi szerint Várhegyi Attila egykori szolnoki polgármesternek, a Fidesz országos választmányának volt elnökének irányítása alatt állt az MTVA kommunikációja, az állami médiavállalat tavaly az ő cégével kötött szerződést marketingkommunikációs tanácsadói feladatok ellátására.

A jelenlegi sajtóosztály egyébként búcsúzóul még jó nagyot rúgott az Indexbe és a sajtóetikába azzal, hogy kirakták Facebook-oldalukra az Index újságírójának megkeresését, melyben egyébként külön jelezte, hogy nem járul hozzá nyilvánosságra hozatalához.

Ahogy korbban mr megrtuk, az Index jsgrja jabb kt krdst juttatott el az MTVA Sajtosztlyhoz: (a krdseket …

Posted by MTVA Sajtóosztály on Friday, 31 July 2015

Ajánlott videó

Olvasói sztorik