Belföld

Öccse végezhetett a Münchenben holtan talált magyar nővel

A 38 éves magyar nőt luxuslakásában találták holtan, öccsét Magyarországon fogták el. A pénzért ölhetett.

Őrizetbe vettek egy magyar férfit a hatóságok Magyarországon, akit a német rendőrség azzal gyanúsít, hogy köze lehet a múlt héten egy müncheni luxuslakásban holtan talált, magyar származású nő halálához, számolt be róla csütörtökön a Süddeutsche Zeitung.

A 38 éves nő holttestére a München egyik elővárosa, Isarvorstadt területén fekvő lakásán találtak rá.

A német rendőrség közleménye szerint a magyar hatóságok segítségével fogták el a 36 éves férfit, a nő öccsét Magyarországon, és gyorsított kiadatási eljárást követően a napokban átadták a német hatóságoknak.

A nyomozók úgy vélik, az asszony pénze jelenthette a gyilkossághoz vezető motivációt. A férfi egyelőre nem tett vallomást.

A nő kilenc éve élt Németországban, München környékén. Férje, aki több sikeres cégnek alapítója, társtulajdonosa vagy vezetője volt Puchheimben és Wolfratshausenben, 2014 nyarán halt meg. A házaspárnak nem voltak gyermekei. Harminc évvel idősebb férje halála után az asszony Münchenbe költözött, és luxuslakást bérelt Isarvorstadtban.

A házat, ahol a gyilkosság történt, acélajtó védte és portás őrizte. Így a rendőrség abból indult ki, hogy az asszony ismerte a tettest és maga engedte be lakásába. A nyomozók megállapították, hogy a nő költözni készült, és testvére azért érkezett Münchenbe, hogy ebben segítsen neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik