Belföld

“TANÁROK, DIÁKOK, SZÜLŐK! NE DŐLJETEK BE! MOST AKARNAK CSŐBE HÚZNI TITEKET!”

Egy parlamenti ülés margójára.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán osztotta meg, mi történt a parlament oktatási bizottságának keddi ülésén. Szerinte finoman fogalmaz, amikor azt írja:

ordenáré hányingerkeltő hazugság volt az egész.

Mivel a fideszesek a szólásszabadság meg a “mindenkitmeghallgatunk” jegyében nem adtak szót neki, leírta, hogy mit gondol az egészről.

Madarász Péter, a miskolci Herman Ottó gimnázium igazgatója szegény szabadkozott, amiért kicsit erélyesebben tiltakoztak a tanáraik a romokban levő oktatás miatt (nem ez volt a borzalmas, őt inkább sajnáltam, amiért csőbe húzták), a Palkovics új és Czunyiné régi államtitkárok pedig elmondták, hogy lám-lám, hiszen csak szólni kell, a kormány azonnal kész tárgyalni, és milyen szuper is volt a kerekasztal, ahol majd jó sok munkacsoport fogja megoldani az elkövetkező 27 évben a problémákat. Hát mikor nem ült le ezt a jókeresztény kormány egyeztetni bárkivel, aki azt akár egyszer is kérte?

Ezt megfejelte még Hoffmann Rózsa, aki piszkosul lehordta a Herman igazgatót, amiért szólni mert, hiszen szerinte “csak a kisujj fáj”, és ez az egész “kórus”, ami az oktatás rendbetételéért tiltakozik “nagyon disszonáns”, és az egész arra megy ki, hogy a kormányt megbuktassák, és különben is az egész mögött az ellenzék áll. Ezt felhangosították a kormánypárti képviselők, akik szerint olyan jó lenne ebből nem politikai ügyet csinálni, mert “ez szakmai ügy”, és különben is az ellenzék csak ront a helyzeten, meg na nehogy politizáljunk már, ez nem az az ügy, ez NEMZETI ügy. Ebbe a csapdába legnagyobb sajnálatomra néhány ellenzéki képviselő is belesétált, hogy ők ugyan nem politizálnak, dehogy.

A PM társelnöke ezt követően tételesen cáfol mindent. A kormány meghallgatja a panaszokat? Mikor? Az iskolák a kezdetek óta panaszkodnak a gyereke túlterheltségére, az ostoba, végrehajthatatlan tantervre, a kialakított besúgó rendszerre, az ócska tankönyvekre.

A KLIK válaszra se méltatta őket, pedig a Hermanosok évekig irogatták a leveleket. Ha pedig válaszolt valakinek, jött az arrogáns Hoffmann-féle “fogd be a szád” felelet.

Köznevelési Kerekasztal? Milyen kerekasztal? Megnézte valaki, kik vettek azon részt?

Majdnem kizárólag a kormány hűbéresei: a zseni Fekete György-féle Magyar Művészeti Akadémia (mi van?), a katolikus akármi, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (mi van?), Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (mi van?), és ezekhez hasonlók. Valódi szülő és diákszervezetek, akik érdemben kritizáltak az oktatás helyzetét nem. Hol vannak a Teleki Blankások például, hol vannak a tiltakozást aláírók szülői munkaközösségek, diákszervezetek?

Szabó Tímea szerint Balog Zoltán akkor játszik kerekasztalost, ha be akarja fogni a tiltakozók száját. Pont ez történt a családon belüli erőszak ügyében, ahol semmi nem történt, a civilek felálltak, mert átverték őket. L. Ritók Nóra nemrég állt fel az Antiszegregációs Kerekasztaltól. Ott sem maradt már civil, átverték őket.A PM társelnöke most sem fog semmi történni, ami már abból látszik, hogy  Palkovics azt mondja, munkacsoportok alakultak.

Nem munkacsoport kell, pontosan tudjuk, milyen azonnali intézkedésre van szükség! Kedves tanárok! Ez a kormány csak az erőből ért. Ez a kormány nem tud és nem akar senkivel tárgyalni. Mi már csak tudjuk. Folytassák a tiltakozást!! A mostani kerekasztal – ha nem nyitják meg a valódi érdekképviseletek előtt, csak színjáték, a jelenlegi szereplők csőbe húzása. Azt célozza, hogy gyengítse a hétvégi tiltakozást.

Az ellenzéki képviselő a bizottsági ülésen a szuper kerekasztalról megtudta, hogy ott a gyerekekről valószínűleg nem esett szó, elmaradt bérpótlékról tárgyaltak, nem volt szó az óraszámok csökkentéséről, a tanterv átalakításáról, a tankötelezettség visszaemeléséről.

A KLIK nem szűnik meg, márpedig azzal csak toldozni-foldozni lehet a rendszert. Az pedagógusok adminisztratív terhei legkorábban 2017 januárjában csökkennek, tehát nem azonnali prioritása a kormánynak, hogy a tanárok levegőhöz jussanak. Ráadásul a legtöbb intézkedés jövő januárban esedékes, azaz a tanév közben akarnak változtatni a szabályokon. És így tovább.

Szabó Tímea a legfontosabbat a végére hagyta. Elképesztően aljasnak tartja, ahogy az Orbán-kormány minden civil kezdeményezést megpróbál azzal hitelteleníteni, hogy “rárepülnek a pártok”. A kormány monopolizálta a politizálást, szerintük azt csak neki lehet (lásd bizottsági ülés). Ha ellenzék, civil, akárki más csinálja, az hiteltelen, Soros György, bukottbaloldal és így tovább. Szerinte ezt nem szabad hagyni.

A politizálás nem bűn! Többek között a törvényeket is politikusok hozzák, akár tetszik, akár nem. Csak a Fidesz állítja, hogy a szakma hozza a döntéseket. Az oktatási törvényt is a szakma trancsírozta szét, vagy a Fidesz-KDNP? Szóval hagyjuk a maszlagot. Mindenki politizálhat, és kell is politizálnia, ha jobb országot akar magának!

A PM társelnöke szerint a politika nem lehet kizárólag a pártok terepe, mindenkinek részt kell venni benne, hiszen a politizálás nem más, mint a közügyeinkbe való beleszólás, a saját ügyeink intézése!

Az oktatás mindenki ügye! Mert oktatás nélkül nincs jövő! Oktatás nélkül arctalan alattvalók leszünk.
Osszátok meg, hogy sok emberhez eljusson: sokan vagytok, sokan vagyunk, és szombaton is sokan leszünk! Hajrá!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik