Belföld

A külföldre utazó ifjaink megvédéséről is tárgyal a Fidesz-KDNP

Orbán évet értékel, a miniszterek szónokolnak a migránsokról és a földárverésekről, és nagyívű stratégiákat határoz meg a frakció Lillafüreden.

Orbán Viktor politikai évértékelője, biztonságpolitikai kérdések, a bürokrácia csökkentése, az oktatás, a földárverések helyzete szerepel egyebek mellett a Fidesz-KDNP frakciószövetségének lillafüredi kihelyezett ülésén – mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdán a helyszínen. A háromnapos ülés tervezett programjáról azt mondta: szerda este a miniszterelnök mond politikai évértékelőt, és a következő két év közös stratégiai feladatainak megvitatása is napirenden lesz.

Csütörtökön – a migrációval összefüggésben – a magyar emberek nyugalmának biztosítása, az alaptörvény ezzel kapcsolatos tervezett módosítása lesz napirenden. Meghatároznak feladatokat a belügyminiszternek és a honvédelmi miniszternek – mondta Kósa Lajos. Úgy fogalmazott:

Magyarország ma még boldog, nyugalmas időszakban él, de fel kell készülni a rosszra, a terrorveszélyre, a fenyegetettségre.

A frakcióvezető jelezte: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a bürokrácia csökkentéséről beszél majd, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a földárverésekről és a birtokpolitika alakulásáról, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a hulladékgazdálkodási rendszer átalakításáról, Balog Zoltán szakminiszter és a minisztérium államtitkárai az oktatás helyzetéről, a köznevelési kerekasztalról számolnak be. Pénteken a Fidesz elnöksége, és a frakciók kabinetjei üléseznek.

Kósa kitért arra is, hogy a Fidesz-frakció kezdeményezi, hogy a kormány még a nyári szünet előtt készítsen tájékoztatót a fiataloknak és a külföldre utazóknak, ami arról szólna, mire számíthatnak, ha külföldre utaznak. Erre azért van szükség, mert mára nagyon megváltoztak azok a körülmények, amikkel az unió országaiban találkozhatnak. Külön utalt a kiemelt biztonsági kockázatú francia labdarúgó Európa-bajnokságra, ahová vélhetően több tízezer magyar utazik majd el.

Kósa az ülés helyszínéről azt mondta, hogy mindenképpen a Dunától keletre, sőt mindenképpen Miskolcra akartak jönni, mert Miskolc sikeres város, a szocialista nagyipar összeomlása után nagy fejlesztések valósultak meg, és a miniszterelnök az elsők között indította itt el a Modern városok programot – idézi őt az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik