Belföld

Gyilkos-öngyilkos rendőrnő – Vizsgálják, hogy lehetett nála a fegyvere

Az anya a gyilkosság reggelén vette fel fegyverét.

Vizsgálják, hogy ki és miben hibázott a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon, ahol az a rendőrnő dolgozott, aki múlt héten lelőtte kisfiát majd magával is végzett. Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a gyilkosság után tényfeltáró vizsgálatot indított – írja a Velvet a BRFK-ra hivatkozva.

Az engedély iránti kérelmet külön indokolással az állományilletékes parancsnokhoz kell benyújtani, aki a szolgálati maroklőfegyver  szolgálaton kívüli birtoklását külön indokolás nélkül is megtilthatja, vagy a kiadott engedélyt visszavonhatja.  A lap meg nem erősített információja szerint a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját korábban pszichológus írta ki betegszabadságra, kedden reggel azonban felvette szolgálati fegyverét a pestszentlőrinci kapitányságon.

A rendőröknek kétévente kell átesniük úgynevezett pszichikai vizsgálaton. Ha alkalmatlan vagy ideiglenesen alkalmatlan minősítést kapnak, azonnal pszichológia gondozás alá kerülnek és mindkét esetben meg kell ismételni a vizsgálatot. A következő körben pedig el is kell dőlnie, hogy mi lesz az adott rendőr sorsa. A jogszabály szerint ugyanis az ismételt alkalmassági vizsgálaton ideiglenesen alkalmatlan minősítés nem hozható.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a gyilkosság február 2-án történt, a XVIII. kerületi Bartók Béla utcában. A rendőrnő lelőtte  kisfiát, majd magával is végzett. Meg nem erősített hírek szerint depresszióval küzdött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik