Belföld

Droggal fertőzött babák: nem felelősek a kismamák

Gyermekeik állapota miatt nem vonhatók felelősségre az anyák, legfeljebb kábítószerrel való visszaélés miatt.

A terhes kismamák legfeljebb erkölcsi értelemben vonhatóak felelősségre amiatt, hogy drogot vittek be a szervezetükbe várandósságuk alatt, bűncselekményt nem valósítottak meg – írja a Bors.

Magyar György szerint legfeljebb kábítószerrel való visszaélés miatt indulhat eljárás  a két nővel szemben,Kamarás Péter pedig még hozzátette: akár a drogeltereléssel megúszhatják a súlyos tettüket.

Hétfőn derült ki, hogy mégis életben van az a két újszülött, akit császármetszéssel hoztak világra az orvosok Szolnokon, miután édesanyjuk kábítószert fogyasztott múlt héten. A hírt az egyik nő nagymamája erősítette meg az MTI-nek hétfőn. Az asszony elmondta, a kisbabák állapotáról a Semmelweis Egyetem tájékoztatta őket, miután a sajtóban a kisbabák halálhírét keltették (a hírt az RTL Klubra hivatkozva lapunk is közölte).

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főkapitányság korábban közölte, hogy több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt múlt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt. A Szolnoki Járásbíróság elrendelte a törökszentmiklósi üggyel meggyanúsított férfi előzetes letartóztatását egy hónapra.

Közben a 444 riportot közölt a helyszínről, ami a város egyik szélén lévő, iszonyatosan lecsúszott telep, ahol mindennapos a drog, sokan az utcában árulják is. Csütörtök éjjel az F.-családhoz kellett kimenniük a mentősöknek a Hold utcába.

Úgy tudni, a két kismama 20 és 26 éves, és már van 3, illetve 4 gyerekük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik