Belföld

Horrorcsalád – Gyerekei elé vizelt, lehányta kislánya fejét a részeg szőregi apa

24.hu
24.hu

2016. 01. 27. 10:02

A gyerekek koszban, mocsokban éltek, bántalmazták és rendszeresen megalázták őket.

Börtönt kért az ügyész arra a szőregi férfira és volt feleségére, akik évekig elhanyagolták kilenc gyereküket, 2012 decemberében pedig egy fűtetlen szőregi lakásban hagyták őket. A családfőt és azóta újraházasodott egykori feleségét a Szegedi Járásbíróság többek között kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. A tárgyaláson megdöbbentő részletek is elhangzottak – írja a delmagyar.hu.

A védőnők, az iskola is többször jelezte a házaspárnak, hogy változtatniuk kell. A szülők nem jártak el az értekezletre, pedig mindig megígérték. A pár többször annyira összeveszett, hogy rendőrt kellett hívni. A hétfői, négy órán át tartó tárgyaláson a lap szerint elhangzott,  a család kálváriája 2010-től 2012-ig tartott, a kilenc gyereket nevelő pár rendszeresen ivott, a nő többször akart öngyilkos lenni. A nem éppen stabil családi háttér ellenére újabb és újabb gyereket vállaltak, miközben a házban káosz és fertőzésveszélyes állapotok uralkodtak.

A bíró iratismertetéséből kiderült, a 18 éves kora óta nem dolgozó férfi 2012. április 22-én részegen feküdt otthon, amikor egyik lányuk kora délután enni kért. Ezt a férfi zokon vette,

úgy megtépte a gyereket, hogy a lánynak felrepedt a fejbőre.

Anyuka a szobában aludt, állítása szerint a dulakodásra ébredt fel. Az M. család feje szeptemberben folytatta az ámokfutást, miután részegen hazaért, a gyerekek elé a földre pisilt. M.-ék nem éppen békés családi élete 2012. december 10-én ért véget, amikor a pár a mínusz 14 fokos télben magára hagyta a gyerekeket. A szőregi tanyán lehányt ágy, a gyerekeken kakis és pisis pelenka és mérhetetlen kosz látványa fogadta a kiérkező egyenruhásokat. A rendőrök mentették meg őket a kihűléstől.

A tárgyaláson olyan megdöbbentő vallomást is idézett a bíró, amely szerint M. Sándor egy alkalommal

részegen lehányta az egyik lánya fejét.

A pszichológusi szakvélemény szerint a nyomozás alatt meghallgatott gyerekek igazat mondtak, arról is beszámoltak, hogy Sándor minden hónap elején elszedte feleségétől a segélyt, ebből ment inni. A gyerekek végignézték, hogy a férfi nemcsak párját, hanem a nagyobb gyerekeket is pofozta, a kicsiket meg egyszerűen leköpte. Ha elfogyott a pénz, akkor a gyerekeket a szomszédba küldték koldulni, ha pénz nélkül tértek haza, akkor az apa kiment a házuk elé és azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja azt. Mindezeken túl 15 hónapos gyerekük nem kapta meg a kötelező védőoltást, az egyik nagyobbiknak pedig hagyták a leforrázott kezét elgennyesedni. És ha ez nem lenne elég, lopni is elvitték a gyerekeket, akik rengeteget hiányoztak az iskolából.

A hatóságok védelembe vették a gyerekeket. Az ügyész letöltendő börtönt kért mindkét szülőre, valamint azt, hogy a bíróság szüntesse meg szülői felügyeleti jogaikat. Egy hónap múlva ítélet.

Az ügyésznő emlékeztetett, a családi házban készült fotókon csak a vádlottak nem lepődtek meg, a tanúk viszont szörnyülködtek. Az is kiderült, hogy M. Sándor többszörösen büntetett előéletű, a 2012-es gyerekverést egy felfüggesztett szabadságvesztés alatt követte el. Az ügyész letöltendő börtönt kért mindkét szülőre, valamint azt, hogy a bíróság szüntesse meg szülői felügyeleti jogaikat. Az ügyész megjegyezte, a nő és a férfi bíróság előtti védekezése egymás hibáztatásában merült ki,

egyetlen percig sem érezték felelősnek magukat.

A tárgyaláson az is elhangzott, hogy a gyerekek nevelőszülőhöz kerültek, az apa agresszivitása miatt viselkedési és tanulási gondokkal küzdöttek. Ítélethirdetés egy hónap múlva várható.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.