Belföld

Tállai: Az Uber központja letiltotta a NAV ellenőreit

Orbán Viktor pénteken, a Kossuth rádióban jelentette be, hogy a kormány adózási szempontból zéró toleranciát hirdet az Uber-sofőrökkel szemben, a TV2 Mokka című műsorában erről kérdezték Tállai Andrást, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős államtitkárát.

Tállai elmondta: az Uber teljes mértékben egyetért a kormánnyal és arra kéri magyar sofőrjeit, hogy január 31-éig jelentkezzenek be az adóhatóságnál. Amennyiben ennek nem tesznek eleget, a cég kizárhatja őket.

Az adóhatóság felvette a kapcsolatot a holland céggel és írásban a szolgáltatásra sofőrként regisztráltak nevét kérte. Az Uber tájékoztatása szerint 1200 autóvezetőről van szó.

Kizárták a NAV-osokat

A kollegáknak a bankszámlaszámát, miután kiderült, hogy adóellenőrök, az Uber-központban Hollandiában egy órán belül letiltották

– jelentette ki a műsorban Tállai, aki szerint az adóhatóság munkatársai ugyanazzal a bankszámlával, kártyával nem tudtak bejelentkezni a rendszerbe.

Tehát rögtön léptek, hogy kizárják azt a személyt, akiről kiderül, hogy a NAV ellenőre

– tette hozzá.

Tállai András szerint az adóhatóság eddig körülbelül 10 próbavásárlásos ellenőrzést tartott az Uber-nél, de terveik szerint a jövőben ennél jóval nagyobb erőkkel lépnek fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik