Belföld

Hagyta meghalni feleségét a debreceni férfi

Az asszony megfenyegette, hogy véget vet az életének. Így is tett. Férje nem hívott mentőt hozzá.

Lezárta a rendőrség a nyomozást annak a debreceni férfinak az ügyében, aki nem hívott mentőt feleségéhez. Segítségnyújtás elmulasztása miatt javasolnak vádemelést ellene.

A rendőrség tájékoztatása szerint a pár a tragédia napján – tavaly július 24-én – összeveszett és az asszony azt mondta férjének, hogy gyógyszereket vesz be és véget vet az életének. A férfi nem vette ezt komolyan, elment egy sörözőbe, ahonnan másfél órával később tért haza. A nőt az ágyban fekve találta, ekkor már furcsán vette a levegőt, ennek ellenére nem foglalkozott vele. Negyed órával később azt vette észre, hogy már nem lélegzik, és feltűntek neki az üres gyógyszeres üvegek is. De még ezután sem hívott mentőt, mi több, ismét elment otthonról.

Útközben találkozott az asszony volt férjével, akinek elmondta, hogy mi történt. Végül az egykori házastárs hívott segítséget

Mentők siettek a helyszínre, de a férj – aki időközben hazaért – agresszívan viselkedett velük, nem engedte be őket, így rendőrt kellett hívni. Ekkor már késő volt.

Az ügyben beszerzett igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a nő nagy mennyiségű gyógyszert vett be, amire alkoholt fogyasztott, ám ha a férfi értesítette volna a mentőket, akkor gyors orvosi beavatkozással meg lehetett volna menteni.

Az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik