Belföld

34 éves nő próbált kifosztani egy 92 éves bácsit

Az ügyészség – gyorsított eljárásban – bíróság elé állította, letöltendő fegyházbüntetésre ítélték.

A 34 éves budapesti nő két napja egy soroksári bankfiókban figyelt fel a 92 éves férfira, aki éppen pénzt vett fel a bankautomatából. Elhatározta, hogy a pénzt megszerzi. A “bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes” sértetthez lépett, és arra kérte, váltson fel neki egy 100 forintost.

Mialatt a bácsi a pénztárcájában aprót keresett, a nő egy hirtelen mozdulattal kirántott 5 darab 20.000 forintos bankjegyet, majd távozni próbált a bankfiókból. Az idős férfi igyekezett útját állni és segítségért kiáltott. A bank egyik alkalmazottja a bácsi segítségére sietett, a nő ezért a 100.000 forintot a földre szórta.

A nőt 72 órán belül bíróság elé állították, a tárgyaláson megállapították a bűnösségét, és – mint többszörös visszaesőt – 3 év fegyházra ítélték azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra sem bocsátható. A bíróság elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását, de az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be – tudatta a fővárosi főügyész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik