Belföld

Összeverte nevelőjét két intézetis fiú Miskolcon

Ütötték és meg akarták rugdosni a földön fekvő férfit.
Nevelőjüket bántalmazták az utcán intézeti nevelt fiúk Miskolcon. Mindez tavaly februárban történt, az ügyészség csütörtökön azt közölte, vádat emeltek az ügyben.
A vádirat szerint az ominózus estén két fiú verekedett össze az otthon előtt, egyiküknél vascső volt. Az érintett nevelő kiszúrta őket, kiment az utcára és rájuk szólt, hogy hagyják ezt abba és menjenek be az épületbe. Ekkor a vascsövet tartó tini eldobta “fegyverét” és önként besétált. A férfi ezután megfogta egy szintén kint tartózkodó 17 éves fiú karját és a bejárat felé kísérte, amikor a korábbi verekedésben részt vevő kamasz mögéje lépett és egy alkalommal tarkón ütötte. A nevelő a földre került, amikor ez megtörtént, egy másik fiú is ütlegelni kezdte, majd mindketten meg akarták rugdosni. Ekkor lépett közbe egy másik nevelő, és bár ezután már nem rugdosták, tovább ütötték ököllel a férfit. A bántalmazásnak végül a helyszínre érkező rendőrök vetettek véget.
A nevelőt bántalmazó két fiatallal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emeltek vádat, míg a korábbi verekedésben érintett fiúnak – akinél a vascső volt – felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt kell felelnie. Mindhármuk esetében közérdekű munka kiszabását indítványozták – derül ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik